Stichting Veri-Olanda
info@veriolanda.nl
Bankrek.: NL81 RABO 0395 2021 08

Wat doen wij
Waar in Roemenië?
Sponsorprojecten
Voedselinzamelingsacties
Kledinginzamelingen
Goederentransporten
•  Microkredieten

Waar in Roemenië?
Regio waar we helpen, is Arad en omgeving en bevindt zich in het westen van Roemenië.
De helft van onze hulp gaat naar mensen in de stad, de andere helft naar mensen in enkele kleine dorpjes op het platteland.

 

Sponsorprojecten
De coördinator van ons sponsorproject is vanaf juni 2016 Nicky Jelier (zie voor haar contactgegevens onder "Bestuur"). 
Nicky heeft contact met onze contactpersoon ter plaatse, Emilia, en zorgt voor de communicatie tussen de sponsors en de gesponsorden.
De sponsorbedragen worden maandelijks door Emilia  (zie foto hieronder) bij elk van de gezinnen gebracht. Zo controleert zij ook, of uw geld goed besteed wordt en bijv. niet in drank wordt omgezet.

Tijdens elk van onze bezoeken aan Roemenië hebben wij direct overleg met Emilia over de ontwikkeling binnen de afzonderlijke gezinnen. Bovendien treedt Emilia meestal als tolk op bij onze bezoeken aan de gesponsorde families. Als wij een gezin persoonlijk bezocht hebben, maken wij daar een verslag en foto's van voor de sponsors. Enkele malen per jaar schrijft Emilia over elk gesponsord gezin een voortgangsverslag in het Engels en u krijgt dat als sponsor dan ook per mail of post van Nicky Jelier, de coördinator van ons sponsorproject.

 


Voedselinzamelingsacties
Elk jaar op een weekend aan het einde van november organiseren wij een voedselinzamelingsactie in diverse supermarkten in Driebergen. Afgelopen jaar (november 2017) heeft het bedrijf van Ton van Amerongen aan de Nijendal zijn opslagloods voor vuurwerk ter beschikking gesteld gedurende dat weekend. We konden daar de ingezamelde levensmiddelen verzamelen, sorteren, verpakken en de vrachtwagen beladen.
Deze levensmiddelen transporteren wij direct daarna naar Roemenië. Ook gaat er dan kleding en huisraad mee. Dit transport is kostbaar voor ons, dus giften hiervoor zijn meer dan welkom. Ook helpende handen zijn dat weekend erg welkom!

Kledinginzamelingen

In Roemenië heerst een landklimaat, dus de zomers zijn heet en de winters zijn erg koud en verwarming is een luxe-produkt.
Kleding is altijd welkom, zeker voor de winterperiode, zowel kleding voor vrouwen, mannen en kinderen.
Zie voor meer gegevens over inzamelen van kleding en overige huisraad onder "Hoe helpt u" en vervolgens onder "Gebruikte kleding en goederen". 
N.B. Vanaf 1 april 2018 nemen wij graag weer uw dozen met kleding aan.


Goederentransporten

Soms krijgen wij te horen, dat er behoefte is aan specifieke goederen, bijv. een nog goed werkende wasmachine, een naaimachine, kleden of andere huisraad. Als het enigszins mogelijk is, vullen wij het voedseltransport met deze goederen aan.

Actuele vragen naar goederen zullen wij op deze website vermelden onder het kopje: “Nieuws”, of per mail aan alle adressen waarvan wij een e-mail adres hebben.


Microkredieten

Tijdens onze laatste reis hebben wij een microkrediet verleend aan een moeder, Adriana, die probeert haar eigen bedrijfje te starten. Zij is een enthousiaste maar bescheiden vrouw die hard werkt. Om de dag gaat ze op de fiets naar haar werk, waar ze 16 uur achtereen in een fabriek werkt waar patisserie wordt gemaakt. Op de dag dat ze thuis is, bakt ze zelf patisserie artikelen en bakt in opdracht voor verjaardagen. Met het microkrediet kon zij investeren in een fornuis met een elektrische oven, een professionele keukenmachine en een roestvrijstalen aanrecht, zodat haar zware werk in de fabriek wellicht ooit afgebouwd kan worden.

Wij wensen Adriana veel succes toe bij het maken en verkopen van haar creatieve en mooie produkten! Inmiddels kunnen wij melden dat ze haar microkrediet maandelijks netjes aflost!

anbi facebook