Stichting Veri-Olanda
info@veriolanda.nl
Bankrek.: NL81 RABO 0395 2021 08

Hoe kunt u helpen?

Sponsor een gezin
Word donateur bij Veri-Olanda
Word vrijwilliger bij Veri-Olanda
Lever goede gebruikte kleding en goederen in

Wilt u iets doen?
Vult u dan het formulier in onder het kopje "Contact" op deze website?
We zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen!

Door armoede, ziekte of werkeloosheid hebben veel gezinnen in Roemenië grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Zij zijn kwetsbaar en dat laat diepe sporen na, zowel lichamelijk als psychisch. Kinderen die opgroeien in dergelijke gezinnen vertonen vaker gedrags- en leerproblemen en kunnen zich minder goed ontwikkelen. Ook hun toekomst wordt daardoor dus bepaald. Wij willen ons steentje bijdragen, om deze gezinnen weer uitzicht en hoop te bieden. Helpt u ons ook daarbij?

Wij zijn bij de belasting als ANBI-stichting geregistreerd, dus uw bijdragen zijn fiscaal aftrekbaar. (nieuwe regeling per 1 januari 2014)

 


Sponsor een gezin

Dankzij uw maandelijkse sponsoring wordt de toekomst van een gezin in Roemenië een stuk rooskleuriger.

95% van uw geld gaat rechtstreeks naar de gezinnen, 5% wordt ingehouden voor overige kosten, zoals bankkosten en voortgangscontroles.

Voor een klein bedrag per maand (bijv. 15 - 20 euro) sponsort u al een familie en geeft u hen perspectief. In totaal krijgt een Roemeense familie nooit meer dan 50 euro sponsorgeld per maand via onze stichting.

Als een Roemeens gezin zelf meer inkomen kan genereren, bijv. doordat iemand van het gezin een vaste inkomensbron krijgt, bouwen wij het sponsorgeld – uiteraard in overleg met u – af.

Ook kunt u af en toe iets meegeven voor uw sponsorgezin, bijv. brieven, foto’s of andere kleine dingen, zoals cadeautjes. Onze contactpersoon Emilia zal uw brieven in het Roemeens vertalen. Zij heeft de beschikking over een computer met e-mail zodat de communicatie snel verloopt.

Contacten met uw gezin lopen via Nicky Jelier, die het sponsorproject coördineert. Zij vertelt u graag meer over het sponsorproject. Haar adresgegevens vindt u bij "Bestuur" of vul het formulier bij "Contact" in svp.

Wij zijn bij de belasting als ANBI-stichting geregistreerd, dus uw bijdragen aan onze stichting zijn aftrekbaar als gift. 

 
Word donateur bij Veri-Olanda

Om alle voedseltransporten mogelijk te maken is uw hulp onmisbaar. Met uw eenmalige of periodieke gift kunnen we elk jaar een grote truck huren voor het transport van de ingezamelde levensmiddelen, kleding en linnengoed.
Verder is er geld nodig voor de voortgangsbewaking, administratiekosten, het afleggen van bezoeken.

Graag ontvangen wij uw gift hiervoor op rekeningnummer NL81 RABO 0395 2021 08 t.n.v. Stichting Veri-Olanda.

Wij zijn bij de belasting als ANBI-stichting geregistreerd, dus uw bijdragen aan onze stichting zijn aftrekbaar als gift. Zie ook : Aftrekbaarheid periodieke gift zonder notaris en zonder drempel

 


Word vrijwilliger bij Veri-Olanda

Zonder een groep fantastische vrijwilligers kunnen we al deze activiteiten natuurlijk niet realiseren. Betrokkenheid maakt dat we samen sterk kunnen staan.

Op diverse terreinen kunt u ons helpen, bijv. met de voedselinzamelingsacties in winkels, met het inpakken van voedsel voor transport (eind november), met nieuwsbrieven rondbrengen, met inzamelingsacties voor kleding en andere goederen. Interesse om ons te helpen? Stuurt u ons dan svp een mailtje naar: info@veriolanda.nl of vul het formulier onder "Contact" in.

 
Gebruikte kleding en goederen

Als u kleding wilt meegeven, wilt u die dan verpakken in (bananen)dozen of in heel stevige plastic zakken?
Als u erop schrijft of het kleding voor dames, heren of kinderen betreft en de globale maat, helpt u ons daar enorm mee! Vanaf 1 november 2018 ontvangen we graag weer uw gebruikte maar goede kleding, die eind november op transport zal gaan.

U kunt dozen met kleding - na telefonische afspraak - langsbrengen bij Christine Rietveld (tel.0343-520408).
U kunt ook contact opnemen via info@veriolanda.nl of via het formulier onder "Contact" op deze website. Mocht u niet in staat zijn e.e.a. zelf te brengen, kunnen we - in overleg - een afspraak maken om de goederen bij u op te halen.

Voor overige goederen, zoals huisraad ook graag contact met ons opnemen via info@veriolanda.nl of via het formulier onder "Contact" op onze homepage. Mocht u niet in staat zijn e.e.a. zelf te brengen, kunnen we - in overleg - ook een afspraak maken om de goederen bij u op te halen.
Ook deze goederen voor het transport van eind november 2018 zamelen we weer vanaf 1 november 2018 in.

 
anbi facebook